Люди

Як золота призерка «Ігор нескорених» навчає молодь у Луцьку стріляти з лука

Як золота призерка «Ігор нескорених» навчає молодь у Луцьку стріляти з лука

Першу річницю відзначив клуб стрільби з лука "Луцькі соколи", який заснованувала ветеранка АТО Майя Москвич.

За словами очільниці цієї спортивної організації, метою занять є не тільки психологічна реабілітація бійців АТО/ООС, а й національно-патріотичне виховання молоді, - пише armyinform.

"Весь цей час ми повільно розвивалися й не набирали людей, чекали кращих часів і ліпшого обладнання. Та і стрільба з лука — дуже інтелектуальний вид спорту, що вимагає концентрації, уваги і взаєморозуміння із тренером. І от буквально кілька тижнів тому почали набір дітей від дев’яти років. Спільно з Центром національно-патріотичного виховання дітей та молоді Луцька організували всім охочим тренінг з ознайомлення з цим видом спорту", - розповідає Майя Москвич.

Стрільба з лука

У 2014 році засновниця стрілецького клубу стала добровольцем батальйону Нацгвардії імені генерала Сергія Кульчицького і брала участь в АТО. У 2015-му служила в розвідувальному батальйоні "Гарпун". На змаганнях "Ігри нескорених — 2018" у Сіднеї виборола одразу дві золоті нагороди. Першу — у командній стрільбі з лука, а другу — в індивідуальній стрільбі серед жінок.

"На Волині ми є єдиним клубом зі стрільби з лука. Наразі ми на етапі нарощування кількості членів. Про подальший розвиток можна говорити трошки пізніше, залежно від того, як показуватимуть себе спортсмени. Приємно, що деякі з них вже подають надії. І це для мене є головним натхненням, щоб продовжувати цю справу, бо бачу заради кого, — зазначає ветеранка. — На цей захід взяла їх як інструкторів, щоб подивитись на них у ролі потенційних тренерів, бо на Волині немає жодного офіційного коуча зі стрільби з лука".

Стрільба з лука

На думку організаторів, такі заходи допоможуть популяризувати цей вид спорту, адже стрільба з лука поки ще не вельми поширена не лише в Луцьку, а й в Україні.

"З луком познайомився ще в літньому таборі, де проходив практику. А про цю подію дізнався в соцмережі через друзів — учасників клубу і вирішив прийти постріляти. Найскладніше у стрільбі — сукупність усіх «маленьких» чинників, як-от: правильно стати, нахилити корпус, прицілитися і сконцентруватися, — ділиться враженнями студент Роман Грицюк. — Це доволі цікаво й інтригуюче. Мабуть, стану новим учасником цього клубу".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, майя москвич, ато
В тему