Люди

Соліст гурту «Антитіла» одружувався без весільного костюма, а піснею передбачив кількість дітей

Соліст гурту «Антитіла» одружувався без весільного костюма, а піснею передбачив кількість дітей

Минулого року український гурт «Антитіла» встановив рекорд. Адже після того, як виконав саундтрек до серіалу «Школа», став настільки популярним, що на концерті в Києві зібрав 20 тисяч шанувальників! «Куди-то стільки молоді їде?» – не розуміли провідниці в поїздах. І ще більше дивувалися, коли чули: «На концерт до Тараса Тополі».

Хто ж він – цей невисокого зросту співак із приємною посмішкою?

 

У шість років узяв до рук скрипку

Хоча народився Тарас у російськомовному тоді Києві, втім принципово спілкується українською. Із шестирічного віку зайнявся музикою. Спочатку грав на скрипці, потім ще й став хористом при капелі ім. Ревуцького. Вже у старших класах київської гімназії № 48 створив гурт, який і став основою для мегапопулярного колективу «Антитіла».

Паралельно з музикою Тарас займався правознавством. В Академії МВС здобув фах юриста. А під час гутірки на фестивалі «Бандерштат» зізнався, що пише кандидатську роботу.

 

За 30 днів – 26 концертів

Пробитися на велику сцену Тополя з «Антитілами» пробували ще з телепроєкту «Шанс». Уже тоді Кузьма Скрябін оцінив талант молодих музикантів, сказавши: «Якщо їх випустити на велику сцену, то багатьом артистам доведеться піти на пенсію».

От тільки випускати хлопців на велику сцену ніхто не спішив. Тож гурт змінив не одного продюсера, аби врешті вирішити: просуванням колективу будуть займатися сам Тарас Тополя (він же – соліст і автор частини пісень), а також клавішник Сергій Вусик.

Сім років молоді музиканти торували шлях до вух та сердець своїх слухачів. І аж 2017-го на повну відчули, що таке слава. Бо саме того року в рамках концертного туру «Сонце» вони за 101 день об’їздили 50 міст України, виступили в Білорусі, дали сім концертів у США та один – у Канаді. Причому 26 концертів відіграли за березень.

Після такого напруженого графіка хлопці навіть потрапили до Національного реєстру рекордів України. Адже ніколи раніше жоден український колектив не зумів охопити стільки міст лише за один тур.

 

Волонтер і посол UNICEF

Попри шалений темп роботи й випуски одного альбому за іншим, Тарас із 2014-го займається волонтерством. Завдяки заснованому  ним благодійному фонду «Вільні ЮА» зібрав близько восьми мільйонів гривень, які згодом були спрямовані на купівлю медикаментів і засобів захисту українським військовослужбовцям, а також на допомогу цивільному населенню та лінії розмежування.

Але й це ще не все. Тарас Тополя став молодіжним послом UNICEF в Україні та понад 100 зустрічей провів із нашою молоддю, розповідаючи, що таке національна гідність, яка роль мови та для чого нам знати власну історію.

Аби відкрити світу правду про Україну, він разом із волонтерами організував у Нью-Йорку, в штаб-квартирі ООН, виставку «Україна як така».

І за свою громадську роботу 2019 року був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

 

Замість бенкету – сік і чай

За таким активним життям на сцені та поза нею Тарас Тополя однак устигав займатися й особистим життям.

2013-го він одружився зі співачкою, відомою під сценічним псевдонімом Альоша. Спочатку, щоправда, в пари народися син. І аж коли йому виповнилося три місяці, мама з татом подали документи до РАЦСу.

Весілля було скромним: лише  до десятка найближчих людей. Дружина Олена без вагань узяла прізвище чоловіка. Хоча до стосунків із Тарасом  була впевнена, що заміж не буде виходити. «Мені не подобалися іще з дитинства всі ці церемонії, – потім розповідала Альоша. – Не хотілося цього вбрання, цього свята, багато людей. Це не для мене».

Та й Тарас не дуже переймався підготовкою до розпису. Тож якщо наречена була у білій весільній сукні, то наречений просто вдягнув один зі своїх сценічних костюмів. Головним гостем свята був маленький син.

Ні мандрівки в медовий місяць, ні навіть застілля молодята не влаштовували. Сік, чай, вода – оце й усі пригощання. Навіть вінчання пара відклала. Адже до обітниці перед Богом ставиться дуже відповідально. Тому, перш ніж заприсягтися бути вірними одне одному до кінця життя, Тарас із Оленою вирішили свої почуття перевірити.

Та, схоже, з почуттями в пари все добре. Адже нині в подружжя вже двоє синів – Ромчик та Марк. А навесні пара зізналася, що чекає поповнення, – донечку. Тарас пожартував, що дівчинка може отримати ім’я Ковідія чи Карантин. Проте дружина Альоша зауважила: найімовірніше, донечку назвуть Марія.

Тож слова з пісні Тараса Тополі «Я хочу стати тим, у кого буде син, а потім ще одна, а потім ще один» стали пророчими. І невдовзі зіркове подружжя тішитиметься вже трьома дітками…

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: культура, шоу-бізнес
В тему