20 Листопада 2017
Новини

Серійний убивця, прізвище якого взяв Мерилін Менсон, помер у тюрмі

Серійний убивця, прізвище якого взяв Мерилін Менсон, помер у тюрмі

Приголомшливі подробиці його злочинів і вбивства вагітної дружини відомого режисера жахають.

Злочини Чарльза Менсона виходять за рамки людської уяви. Він не тільки жорстоко розправлявся із досить відомими особами, але і створив «сім’ю», в яку приймав таких же, як і він сам, божевільних злодіїв. А за час, проведений у довічному ув’язненні, встиг одружитися, стати батьком і створити власний сайт.

Менсону виповнилося 84 роки, коли він помер у тюрмі.

Серед його найбільш шокуючих злочинів – звірське вбивство вагітної дружини режисера Романа Поланскі Шерон Тейт, яка перебувала на восьмому місяці вагітності, і чотирьох її знайомих 1969 року. Жінка була безжально заколота ножем і мала численні смертельні поранення. Тоді Менсона зі спільниками визнали винними у цьому та ще двох убивствах. Злочинцям присудили смертну кару, але від цього покарання їх врятувало скасування 1972 року смертної кари. Тому Менсону присудили кілька довічних ув’язнень.  

Дитинство Чарльза Менсона було важким, його 16-річна матір неодноразово сиділа в тюрмі, у хлопця теж рано почалися проблеми із законом. Спочатку йому давали випробувальні терміни, потім він був засуджений до 10 років в’язниці, з яких відсидів вісім і вийшов на свободу 1967 року.

За спогадами самого Менсона, коли він і його подруга Мері подорожували по Каліфорнії, його стали знаходити люди, які не могли знайти себе в суспільстві. Вони ставали членами «Сім’ї», «братами» і «сестрами» з новими іменами.

Їхнім домом стало ранчо «Спен» поблизу Лос-Анджелеса, яке раніше використовували для зйомок вестернів. На ранчо члени «Сім’ї» співали пісні, займалися груповим сексом, служили меси дияволу, вживали наркотики, а також різали тварин і пили їхню кров.

«Сім’єю» були вбиті відомі в Лос-Анджелесі елітний перукар, власник кав’ярні та інші. Поліції вдалося заарештувати всіх учасників банди. Поки Менсон і члени його секти перебували в залі суду, його сподвижники, що залишилися на волі, вбили адвоката, призначеного їхньому лідеру.

В знак протесту і відмови від висвітлення їхньої історії в ЗМІ Менсон і члени «Сім’ї» вирізали на своїх лобах свастику, із цим шрамом Менсон прожив усе життя.

Перебуваючи в ув’язненні, він 13 разів подавав прохання про умовно-дострокове звільнення і незмінно отримував відмову.

За роки, проведені у в’язниці, Менсон став християнським активістом, написав автобіографію під назвою Will You Die For Me? («Чи ти помреш за мене?»). Він одружився, став батьком чотирьох дітей, створив власний веб-сайт.

1984 року ув’язнений кришнаїт Ян Холмстрем напав на Менсона. Він облив того розчинником і підпалив, однак Менсон вижив. 2014-го злочинцеві дозволили зіграти весілля з його прихильницею Ефтон Елен Бертон. Дівчина ще підлітком переїхала до Каліфорнії, щоб «бути ближче до Менсона», і відвідувала його у тюрмі протягом семи років.

Цікавий факт: рок-співак Мерилін Менсон узяв прізвище цього серійного вбивці за частину сценічного псевдоніма. А ім’я запозичив у актриси Мерилін Монро. Так, за його словами, рокер об’єднав два «символи американської культури».

За матеріалами видання BBC.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали