17 Листопада 2017
Новини

Угорщина поставила жорсткий ультиматум Україні

Угорщина поставила жорсткий ультиматум Україні

В уряді Угорщини заявили, що будуть блокувати будь-які важливі для України ініціативи, поки український уряд не скасує закон про освіту.

Про це заявив віце-прем'єр Угорщини Жолт Шем’єн, передає УП.

Жолт Шем’єн стверджує, що в угорському уряді і суспільстві існує консенсус щодо питання про те, що угорці мають право на автономію, угорське громадянство і право голосу.

"Угорське громадянство для закарпатців – це не лише емоційне питання, але й екзистенційне, оскільки дозволяє вільно пересуватися по світу. Уряд прагне до цього, щоб після сотні років репресій від "Тріанона" люди відчули переваги бути громадянином Угорщини", - заявив він.

Він зазначив, що уряд Угорщини несе відповідальність за всіх угорців, які проживають за межами країни, тому буде видавати їм громадянство, якщо вони цього захочуть.

Шем’єн стверджує, що скоро близько мільйона угорців, які живуть за межами країни, приймуть присягу для вступу в громадянство.

Він також заявив, що уряд Угорщини розміщує всю систему в Закарпатті. Це стосується матеріальної допомоги лікарям, вчителям, забезпечення безкоштовного харчування для дітей молодшого віку, доставки вакцин", - сказав політик. Однак, за його словами, зараз структура піддається жорсткій атаці. Він додав, що Угорщина блокуватиме всі важливі для України ініціативи, поки Київ не скасує закон про освіту.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему