Сьогодні, 15:46
Новини

На Тернопільщині чоловік намагався розібрати міну: вона здетонувала

На Тернопільщині чоловік намагався розібрати міну: вона здетонувала

У Тернопільській області 55-річний чоловік отримав смертельні поранення, коли розбирав міну часів Другої світової війни.

Про це повідомляє сайт новин Тернополя і області «За Збручем».

Нещастя трапилося 17 жовтня, близько 19:00, у місті Скалат: 55-річний чоловік отримав важкі тілесні ушкодження в результаті детонації боєприпасу.

Поліцейські встановили, що потерпілий того дня на власному городі викопав боєприпас часів Другої світової війни. Він заніс небезпечну знахідку до підсобного приміщення і почав розбирати, висвердлюючи деталі. У якийсь момент міна вибухнула, травмувавши чоловіка.

На момент нещастя вдома нікого не було, тому потерпілий спробував самостійно зупинити кровотечу. «Швидку» викликала дружина, яка повернулася за деякий час. Проте чоловік помер дорогою до лікарні.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження відповідно до статті 115 Кримінального кодексу України з поміткою «нещасний випадок».

Працівники поліції наголошують, що наближатися до вибухонебезпечного предмета, пересувати його або брати до рук категорично заборонено. Не можна розряджати, кидати чи бити по ньому, не класти поблизу вогнища, приносити додому, а тим паче розбирати.

Про знахідку необхідно негайно повідомити поліцію та службу з надзвичайних ситуацій.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, війна з Росією
В тему