25 Вересня 2024
Новини

На Покровському напрямку затримали зрадника

На Покровському напрямку затримали зрадника

На Покровському напрямку, де тривають жорсткі бої, агент воєнної розвідки рф шпигував за Силами оборони.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Затриманий виявився працівником місцевого гірничого підприємства, якого у липні дистанційно завербувала російська спецслужба. Відтоді він розвідував геолокації штабів, а також укріпрайонів Сил оборони. Зокрема звертав особливу увагу на вогневі позиції важкої артилерії Збройних сил України (ЗСУ) й намагався виявити пункти базування підрозділів СБУ, які проводять у районі контрдиверсійні заходи та виконують інші спеціальні та бойові завдання.

"Під час розвідувальних вилазок агент поводив себе як пересічний мешканець прифронтової громади, який їздив на роботу на місцеву шахту. Але у ході таких поїздок він приховано фіксував розташування українських військ та позначав відповідні координати на Google-картах", - додає СБУ.

Для зв'язку з російською спецслужбою зрадник використовував спочатку анонімний акаунт у популярному месенджері, а пізніше перейшов на комунікацію зі своїм російським куратором через заборонені соцмережі росії.

Агента було викрито ще на початковому етапі його розвідактивності. Під час обшуків вилучили мобільний телефон й сім-карти.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України - державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

"Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - пише СБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, сбу
В тему