1 Серпня 2024
Новини

Напад на військового ТЦК у Ворохті: фігурантам оголосили підозру

Напад на військового ТЦК у Ворохті: фігурантам оголосили підозру

На Франківщині за побиття військовослужбовця ТЦК у Ворохті та за пошкодження його автомобіля чотирьом місцевим мешканцям оголосили підозру.

Це сталося, коли люди протестували проти встановлення блокпоста, який, за їхніми словами, відлякував туристів. Про це повідомляє поліція та прокуратура.

Усіх чотирьох чоловіків підозрюють у вчиненні хуліганства групою осіб — це ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України. За вказане правопорушення загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Наймолодшому підозрюваному — 20 років. Невдовзі суд обиратиме фігурантам запобіжні заходи.

У поліції розповіли, що спільно зі співробітниками СБУ та за силової підтримки КОРДу у Ворохтянській громаді одночасно відбулося кілька десятків обшуків.

А в прокуратурі зазначили, що наразі розв’язується питання щодо оголошення підозри іншим фігурантам.

Нагадаємо, 4 липня між жителями селища Ворохта та військовослужбовцями Верховинського РТЦК та СП стався конфлікт. Жителі протестували проти блокпоста, на якому військові перевіряли документи військовозобов’язаних. Люди стверджували, що через це на курорт бояться їхати туристи.

Під час сварки протестувальники побили військового ТЦК, який перебував при виконанні службових обов’язків.

За даними слідства, чоловіка били по голові та тілу, завдавши йому закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та інших ушкоджень. Також нападники застосували перцевий балончик, через що потерпілий зазнав хімічного опіку.

Крім того, під час протесту жителі пошкодили автомобіль, яким користувався військовий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, військкомат
В тему

Останні матеріали