Сьогодні, 08:28
Новини

Поліція показала фото ймовірного вбивці Фаріон

Поліція показала фото ймовірного вбивці Фаріон

Поліціянти опублікували фотографію та прикмети хлопця, який може бути причетним до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон.

Раніше про нього розповідали мешканці будинку, де жила професорка. Прикмети розшукуваного опублікувала поліція Львівської області.

На вигляд хлопцеві близько 20 років, зростом він 170-180 см, худорлявої статури. На момент нападу був одягнений у спортивні штани темного кольору, чорну кофту з довгим рукавом, зверху якої ще була футболка червоного кольору з білими смужками на рукавах та написом Los Angeles.

На голові в нього була панама темного кольору з емблемою по центру. На ногах — білі високі шкарпетки, кросівки червоно-чорні з білою підошвою. А на руках — червоні рукавиці.

Повідомити інформацію про розшуканого або про його місце перебування можна за номерами 0684409164, 0933450461 або на оперативну лінію 102.

Мешканці будинку загиблої розповіли, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку до вечора сидів на лавці неподалік. Глава МЗС Ігор Клименко сказав, що про цього хлопця поки що нічого невідомо, однак він справді кілька днів перебував поблизу будинку у визначений час і, ймовірно, є нападником.

У соціальних мережах публікували фотографії хлопця, які тепер оприлюднила поліція. Мешканці також звертали увагу, що молодик, який сидів неподалік їхнього будинку, носив панаму та окуляри, а також був одягнений у кофту з довгим рукавом, попри спеку.

Також у мережі ширилося ще одне фото нібито підозрюваного в убивстві Фаріон, проте ця інформація виявилася неправдивою.

Нагадаємо, поліція 19 липня о 19:30 отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась Ірина Фаріон. Саме там жила мовознавиця.

Її госпіталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. 60-річна громадська діячка померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та керівник Служби безпеки України Василь Малюк оперативно доповідають президентові Володимиру Зеленському щодо розшуку нападника на Ірину Фаріон.

Справу розслідують за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі. Як імовірні версії вбивства слідчі розглядають громадсько-політичну діяльність Фаріон та особисту неприязнь до неї.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, львів, Відео T1.ua
В тему