27 Червня 2024
Новини

Напад на ексвійськового у Дніпрі: під варту відправили охоронця Тищенка

Напад на ексвійськового у Дніпрі: під варту відправили охоронця Тищенка

Охоронцеві нардепа Миколи Тищенка, якого підозрюють в участі у нападі на колишнього військового у Дніпрі, суд обрав запобіжний захід.

Про це повідомили Офіс генпрокурора та кореспондент «Слідства.Інфо».

За клопотанням прокурорів суд відправив фігуранта під варту на два місяці без права внесення застави. Чоловіка підозрюють у катуванні та незаконному утримуванні постраждалого, за що йому загрожує до 10 років в’язниці.

Раніше охоронець Тищенка Костянтин Цубера заявляв, що його судять незаконно, і погрожував накласти на себе руки. Коли його привели до судової зали, він почав вимагати привести його адвоката, який не з’явився на засідання.

Напередодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід самому Тищенку — цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Народного депутата підозрюють у незаконному позбавлені волі людини після конфлікту з ексвійськовим у Дніпрі.

Нагадаємо, 20 червня на проспекті Яворницького в центрі Дніпра сталася сутичка між групою людей у формі та балаклавах і чоловіком у цивільному. У соцмережах писали, що чоловік у цивільному — дніпрянин Дмитро Павлов (позивний Син), який воював у спецпідрозділі ГУР МО Kraken. Як зрозуміло з відео, чоловік був разом із маленькою дитиною у візку.

У Telegram-каналах стверджували, що на нього напали охоронці народного депутата Миколи Тищенка. Однак депутат стверджує, що це чоловік завдав кількох ударів слідчому, який працював на обшуку шахрайської ботоферми, а потім намагався утекти.

«Повідомляють, що саме ця людина входить до “силового блоку” в організованому злочинному угрупованні “Дев’ятка” у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії», — написав Тищенко в пості.

Поліція, повідомляючи про сутичку, написала, що невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

Згодом виявилося, що слідчий, який брав участь у сутичці в Дніпрі, є поліціянтом із Києва. Чи були його дії правомірними — має з’ясувати службове розслідування. За даними ЗМІ, поліція Києва вже його звільнила.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дніпро, напад, депутати, суд
В тему