25 Червня 2024
Новини

Тищенко розбив телефон під час обшуків: проведуть експертизу

Тищенко розбив телефон під час обшуків: проведуть експертизу

Нардеп Микола Тищенко навмисно розбив телефон під час обшуків у нього, тому правоохоронці відправлять гаджет на експертизу.

Про це повідомила речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян в етері телеканалу «Київ».

Вона підтвердила відео, на якому Тищенко розбиває кулаком свій телефон, однак сказала, що це «жодним чином не врятує ситуацію». За її словами, зараз існує достатньо способів, щоб зібрати будь-який ґаджет.

Сап’ян висловила сподівання, що інформація, яку знайдуть в ході експертизи телефона, може «дуже допомогти слідству». Речниця ДБР також розповіла, що слідство не виключає встановлення інших обставин і фактів, які стануть підставою для оголошення додаткових підозр народному депутату.

Водночас у помічниці Тищенка, яка брала участь у його конфлікті з ексвійськовим, також провели обшуки, однак про підозру їй поки не повідомляли.

Нагадаємо, вранці 25 червня народному депутатові Миколі Тищенку повідомили про підозру у незаконному позбавленні волі людини — ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України. Якщо його визнають винним, він може отримати 5 років в’язниці.

Офіс генерального прокурора погодив клопотання щодо обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Пізніше в мережі поширили відео з обшуків у Тищенка, де на кадрах було видно, як він розбиває кулаком свій телефон.

20 червня близько 13:45 на проспекті Яворницького в центрі Дніпра сталася сутичка між групою людей у формі та балаклавах і чоловіком у цивільному. У соцмережах писали, що чоловік у цивільному — дніпрянин Дмитро Павлов (Син), який воював у спецпідрозділі ГУР МО Kraken. Також у Telegram-каналах стверджували, що на нього напали охоронці народного депутата Миколи Тищенка.

Як зрозуміло з відео, цивільний чоловік був разом з маленькою дитиною у візку.

Народний депутат стверджує, що той завдав кількох ударів слідчому, який працював на обшуку шахрайської ботоферми, а потім намагався утекти.

«Повідомляють, що саме ця людина входить до “силового блоку” в організованому злочинному угрупованні “Дев’ятка” у Дніпрі. За інформацією, йому було поставлено завдання — зірвати слідчі дії», — написав Тищенко у пості.

Водночас, за даними поліції, невідомі в камуфльованому одязі та балаклавах завдали 33-річному чоловікові тілесних ушкоджень і незаконно утримували його. Про напад на слідчого в поліції нічого не повідомляли.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: депутати, напад, дніпро, дбр
В тему