5 Червня 2024
Новини

Вважали полоненим: прикордонник із Луганщини втік зі служби в окупацію

Вважали полоненим: прикордонник із Луганщини втік зі служби в окупацію

На тимчасово окуповану територію Луганської області в перший день повномасштабного вторгнення зі служби втік прикордонник, але його дружина отримувала за нього виплати як за військовополоненого.

Правоохоронці повідомили їм обом про підозру. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та Державному бюро розслідувань.

Слідчі встановили, що 24 лютого 2022 року майстер-сержант самовільно залишив місце служби у відділі прикордонної служби у Старобільському районі Луганської області. Він виїхав на окуповану територію, де проживала його дружина.

Вона повідомила керівництву військової частини прикордонника, що той начебто потрапив у полон до росіян. На підставі цього вона отримувала виплати, передбачені для сімей військовополонених.

Загалом таким чином прикордонник та його дружина отримали понад 2,6 мільйона гривень допомоги. Сам військовий тим часом намагався влаштуватися на службу до незаконно створених правоохоронних органів на окупованій частині Луганської області.

Його підозрюють у дезертирстві та шахрайстві (ч. 4 ст. 408, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 190 Кримінального кодексу України). У шахрайстві також підозрюють його дружину. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зараз розв’язують питання про арешт майна фігурантів, зокрема банківського рахунку, на який незаконно надходили виплати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луганськ, війна з Росією, прикордонники
В тему