15 Травня 2024
Новини

На Франківщині підліток намагався зґвалтувати школярку: його ув’язнили

На Франківщині підліток намагався зґвалтувати школярку: його ув’язнили

В Івано-Франківській області до трьох років тюрми засудили підлітка за спробу зґвалтування 9-річної школярки.

Про це повідомив Інформатор Івано-Франківськ з посиланням на реєстр судових рішень.

Інцидент стався 4 жовтня 2023 року. Тоді 16-річний хлопець йшов польовою дорогою й побачив 9-річну школярку, яка прямувала додому. Дівчинка розповіла, що незнайомець з нею привітався, спитався її ім’я та де та проживає, після цього затягнув у кущі та спробував зґвалтувати.

«Однак з причин, що не залежали від його волі, а саме через фізіологічні особливості малолітньої, не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення свого злочинного умислу до кінця – не зміг здійснити вагінальне та анальне проникнення у тіло потерпілої», – йдеться у тексті вироку.

Дівчина прийшла додому та все розповіла мамі, яка заявила у поліцію.

Мама постраждалої дівчинки просила суд суворо не карати юнака, бо той вчинив злочин ще неповнолітнім. Жінка вважає, що він зробив це несвідомо. Тож хлопцю присудили три роки позбавлення волі.

Враховуючи усі обставини, суд визнав хлопця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 152 КК України й на підставі ч. 1 ст. 69 КК України призначив йому покарання «нижче від найнижчої межі», передбаченої санкцією ч. 4 ст. 152 КК України, у вигляді трьох років позбавлення волі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: івано-франківськ, згвалтування, діти, суд
В тему

Останні матеріали