15 Травня 2024
Новини

Під час стрибка з парашутом загинув курсант Військової академії Одеси

Під час стрибка з парашутом загинув курсант Військової академії Одеси

Під час тренувального стрибка з парашутом загинув курсант-другокурсник факультету підготовки спеціалістів Військової розвідки та Сил спеціальних операцій Військової академії Одеси.

Правоохоронці розпочали розслідування його загибелі. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

14 травня 19-річний юнак мав здійснити свій 12-й за час навчання стрибок із парашутом на висоті 600 метрів.

Як попередньо з’ясували слідчі, під час стрибка стабілізаційний парашут зачепився за гелікоптер, пошкодився та обмотався довкола ноги хлопця. Це завадило основному парашуту відкритися, унаслідок чого курсанта почало обертати в повітрі. Його запасний парашут також не встиг повністю розкритися, тому хлопець загинув одразу на місці події.

За фактом його смерті слідчі відкрили провадження за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України, тобто недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах воєнного стану. Під час слідства перевірятимуть, чи належно готували курсантів до польотів і чи проводили з ними інструктаж щодо правил під час навчально-тренувальних стрибків.

Експертиза має встановити, чи правильно був укладений парашут загиблого. Якщо слідство встановить винних у смерті хлопця, то їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одеса, дбр
В тему

Останні матеріали