11 Квітня 2024
Новини

Доплата для військових «на нулі»: Рада ухвалила постанову про 70 тисяч грн

Доплата для військових «на нулі»: Рада ухвалила постанову про 70 тисяч грн

У Раді ухвалили постанову, яка зобов'язує Кабмін ухвалити рішення про доплату 70 тисяч гривень військовим, які виконують бойові завдання на передовій.

Про це повідомили народні депутати Ірина Геращенко, Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко. За відповідну постанову проголосував 321 народний депутат.

Парламент постановив розробити та ухвалити нормативно-правові акти щодо умов, розмірів та порядку виплат винагород військовослужбовцям на період дії воєнного стану.

Зокрема щодо одноразової винагороди в розмірі 70 тисяч гривень бійцям, які виконують завдання на лінії боєзіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною першого ешелону оборони або наступу до ротного опорного пункту включно. А також на території противника — у тому числі на території між позиціями військ рф та Сил оборони, на тимчасово окупованій території України.

Окрім того, ця постанова передбачає розробку і внесення на розгляд парламенту законопроєкту щодо удосконалення механізмів ротації військовослужбовців в умовах дії воєнного стану, їхнього звільнення з військової служби та медико-соціальної реабілітації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, гроші, війна з Росією, зарплата
В тему