7 Лютого 2024
Новини

На Франківщині побили жінок і дитину, бо запідозрили у співпраці з ТЦК

На Франківщині побили жінок і дитину, бо запідозрили у співпраці з ТЦК
У Космачі, що на Івано-Франківщині, через пости в соцмережах про те, що нібито «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей», близько сотні людей 7 лютого перекрили дорогу і зупиняли автівки, шукаючи людей, пов'язаних з працівниками ТЦК.
Під час сутичок побили двох жінок та 6-річну дитину. Про це повідомляють обласна поліція та «Суспільне Івано-Франківськ».

За даними медіа, натовп, який перекрив дорогу, запідозрив одну з водійок — Іванну Ванджурак — у співпраці з ТЦК. За словами жінки, люди почали витягувати її у вікно за волосся, тягти за руки і плечі, «пхати якісь залізні палки», бити машину та розгойдувати. В автомобілі разом з Іванною була її 6-річна донька, яку теж ударили.

У натовпі були десятки жінок та чоловіків різного віку.

Згодом увага людей перекинулась на іншу машину й Іванні вдалося поїхати звідти. Жінка викликала «швидку» і поліціянтів. У дитини медики діагностували гематоми та забої, а в самої Іванни — ще й струс головного мозку.

«У дитини було криваве лице, ніс повністю розбитий. Донька дуже плакала. В мене голова теж сильно боліла, я нічого не розуміла. Потім до натовпу приїхала поліція, два наряди. Люди почали на них кричати, погрожувати, що спалять машину», — додала жінка.

Після того, як Іванна оприлюднила відео побиття у Facebook, їй та її рідним почали телефонувати з погрозами та вимогами забрати заяву з поліції: «Кажуть: якщо за себе не боїтеся, то бійтеся за ваших дітей. Сказали, що хату спалять».

У поліції розповіли, що мешканці отримали неправдиву інформацію й тому близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Їх доставили до місцевої лікарні.

Голова Космацької громади Дмитро Мохначук уточнив, що в соцмережах поширили повідомлення, що нібито «їдуть багато машин ТЦК, щоб позабирати людей», тому люди «самі організувалися».

Поліціянти кажуть, що провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись. Наразі слідчі очікують на результати експертиз від медиків, після чого вирішать, за якими статтями кваліфікувати подію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикарпаття, івано-франківськ, війна з Росією, кримінал
В тему

Останні матеріали