25 Січня 2024
Новини

Падіння Іл-76 на росії: до моргу доставили лише п'ять тіл

Падіння Іл-76 на росії: до моргу доставили лише п'ять тіл
У Бєлгороді до моргу доставили лише 5 тіл після падіння літака Іл-76. 

Це відповідає кількості особового складу його екіпажу. Про це представник головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов сказав в етері «Радіо Свобода».

Такі дані українська розвідка отримала від агентурної мережі. У ГУР стверджують, що на кадрах у мережі з місця падіння літака не видно решток людських тіл.

«Станом на вчора до Бєлгородського моргу потрапило тільки п’ять тіл. Власне, це число відповідає кількості особового складу екіпажу Іл-76 — того самого літака, який був у складі Військово-космічних сил росії», — сказав Юсов.

Також, за його словами, працівники російських спецслужб не дали представникам Міністерства з надзвичайних ситуацій, які приїхали на місце події, оглянути наслідки авіатрощі.

«Ці та інші факти вказують на можливість зумисних дій держави-агресора», — зазначив представник ГУР.

Зазначимо, розвідка також з'ясувала, що в літаку Іл-76 мали бути російські військово-політичні VIP-персони, але ФСБ наказала їм сісти на інший борт.

Нагадаємо, вранці 24 січня російські Telegram-канали, які пов'язують з російськими силовиками, повідомили, що у регіоні впав літак Іл-76.

Кремлівські ЗМІ з посиланням на Міноборони росії писали, що на борту літака нібито були 65 українських військовополонених, яких перевозили для обміну, а також 6 членів екіпажу і троє супровідників.

Водночас українські ЗМІ з посиланням на джерела стверджували, що Іл-76 перевозив ракети для комплексів С-300, якими росіяни обстрілюють Харківщину.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили, що 24 січня готувався обмін полоненими між росією та Україною. Згодом там розповіли, що росія не попереджала про перевезення українських полонених на точку обміну літаком, і немає достовірної та вичерпної інформації щодо того, хто саме перебував на російському Іл-76.

На тлі інформації про падіння російського літака в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що «будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставлення, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, зокрема на Бєлгородсько-Харківському напрямку».

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна наполягатиме на міжнародному розслідуванні падіння російського Іл-76.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, війна з Росією, авіація, літак, полон
В тему