19 Січня 2024
Новини

СБУ затримали експосадовця Донецької митниці

СБУ затримали експосадовця Донецької митниці
Агент воєнної розвідки рф коригував ворожі удари по українських позиціях під Вугледаром на Донеччині.

Ним виявився експосадовець Донецької регіональної митниці. Про це йдеться в заяві СБУ.

За даними слідства, чоловік виконував завдання окупантів, зокрема наводив російські зенітно-ракетні комплекси С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони України в районі Вугледара. Для цього він у перервах між обстрілами обходив місцевість та фіксував пункти базування солдатів та техніки ЗСУ.

Отримані відомості фігурант переправляв російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скриншотів карт з текстовими файлами.

Співробітники СБУ затримали чоловіка поблизу передової. Як встановило слідство, фігурантом виявився житель Вугледара, колишній керівник одного з відділів Донецької регіональної митниці.

Перед початком повномасштабного вторгнення рф посадовець звільнився на пенсію та у грудні 2023 року дистанційно вийшов на головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як ГРУ).

Щоб сконтактувати з окупантами, фігурант зателефонував своєму колишньому колезі, який зараз є «зв’язковим» воєнної розвідки рф на тимчасово окупованій території Донеччини.

Слідчі повідомили чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення. Зараз зловмисник перебуває під вартою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, сбу
В тему