15 Січня 2024
Новини

Розслідував «яйця по 17 грн»: у квартиру журналіста ломилися

Розслідував «яйця по 17 грн»: у квартиру журналіста ломилися
Невідомі ломилися в квартиру журналіста та співзасновника «Наші гроші» Юрія Ніколова, а на двері приклеїли картки з образами та погрозами. 

Ніколов припускає, що це пов'язано з його розслідуваннями корупції в Міністерстві оборони. Про це журналіст повідомив у Facebook.

За словами Ніколова, 14 січня йому і його сусідам «влаштували скандал». Невідомі люди ломилися у двері, кричали, щоб журналіст «йшов служити» та обклеїли двері папірцями.

«Мене не було вдома, ходив до друга дивитись фінал турніру по снукеру ... Тому ці уроди лише налякали мою стареньку маму, що після онкології живе зі мною, бо більше ні з ким — другий син в Авдіївці, дорослий онук — на Куп’янському напрямку», — написав Ніколов.

Незабаром в Telegram-каналі «Карточный Офис» вийшов пост із фотографіями дверей квартири Ніколова. У пості стверджується, що «військові приїхали з нуля на ротацію і вирішили передати повістку одному відомому журналісту, який кілька років харчувався з рук російського бізнесмена вірменського походження, втік із Києва на початку повномасштабного вторгнення, а після повернення вирішив вдати, що нічого цього не було».

Голова «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін переконаний, що цей Telegram-канал пов'язаний з Офісом президента. Такої самої думки дотримується народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк.

Ми намагаємося отримати коментар щодо цього в представників Офісу президента.

Ніколов припускає, що така спроба залякування пов'язана з його професійною діяльністю. Зокрема, журналіст є автором статті про корупцію в Міністерстві оборони, у якій йшлося про закупівлі харчування військовим за завищеними цінами (наприклад, яєць по 17 гривень за штуку).

«Зрештою [тодішнього міністра оборони Олексія] Резнікова звільнили, а мене не посадили. Але, як я бачу, хтось вирішив змінити цей розклад. От інтірєсно: шоб шо? Щоб я завалив п**дак і припинив викривати рукодупих корумпантів? Такий собі розрахунок», — резюмував Ніколов.

У коментарі hromadske Ніколов висловив припущення, що ці люди можуть бути пов'язаними або з російськими окупантами, або з «якимись недолугими хворими на голову корупціонерами», які у спробі залякати журналіста «підставили президента Зеленського та Офіс президента».

«Знаючи мою діяльність, багато людей зробили висновки, що це якось пов'язано з владою. Ну, висновки логічні, обґрунтовані, але які базуються виключно на тому, що хтось щось думає. Жодних фактичних даних для цього немає», — додав він.

На думку Ніколова, «бенефіціарами в цій історії є російські вороги». Журналіст додав, що зараз радиться з юристом, як діяти далі й реагувати на цей інцидент.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: журналісти, Україна, міністерство оборони
В тему