8 Січня 2024
Новини

Побиття мобілізованих у тернопільському ТЦК: справу скерували до суду

Побиття мобілізованих у тернопільському ТЦК: справу скерували до суду
Справу військових тернопільського військкомату, які в жовтні 2023 року били чоловіків у приміщенні ТЦК, закінчили розслідувати правоохоронні органи. 

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань та Офісі генерального прокурора. Справу передали до суду.

Слідчі встановили, що 6 жовтня 2023 року солдат-гранатометник з іншими військовослужбовцями зупинили місцевого мешканця для перевірки документів.

З’ясувавши, що чоловік народився в російському Мурманську, хоч і є громадянином України, вони запропонували йому проїхати до військкомату. Коли той відмовив, вони силоміць заштовхали до автомобіля, завдаючи при цьому ударів, та доправили до приміщення ТЦК.

Потім його та ще одного мобілізованого військові побили у приміщенні військкомату. Так працівники ТЦК хотіли змусити чоловіків пройти військово-лікарську комісію, а також покарати їх за конфлікт із черговим, якого ті намагалися побити та відібрати в нього зброю.

Унаслідок цього один із потерпілих зазнав травм середньої тяжкості, а інший — легкої.

Солдата-гранатометника звинувачують у завданні тілесних ушкоджень середньої тяжкості, катуванні й незаконному позбавленні волі людини (ч. 2 ст. 122, ч. 3 ст. 127, ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України).

Командирові цього підрозділу також інкримінують катування та завдання легких тілесних ушкоджень (ч. 1 ст. 125, ч. 3 ст. 127 КК України).

Що ще відомо про інцидент?

На відео, яке поширювали в соцмережі, за словами свідків, потерпілі чоловіки були напідпитку. Вони намагалися побити чергового та забрати в нього зброю. Той надіслав заяву про побиття до поліції. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, військкомат, суд
В тему