26 Грудня 2023
Новини

На знищеному в Криму кораблі «Новочеркаськ» були боєприпаси

На знищеному в Криму кораблі «Новочеркаськ» були боєприпаси
Великий вибух на борту десантного корабля рф «Новочеркаськ», який Сили оборони знищили поблизу Феодосії у Криму, стався через те, що там були боєприпаси.

«Ми бачимо, наскільки потужний був вибух, яка детонація, після такого вижити кораблю вкрай важко. Це вже не ракета, це вибухнув боєкомплект. Що там саме було — чи "шахеди", чи боєприпаси — дізнаємося пізніше, можливо, заявлять наші спеціальні служби», — сказав Ігнат.

Начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк також наголосила, що така велика детонація спричинена не просто пальним або боєкомплектом самого корабля.

«Специфіка ВДК у тому, що вони використовуються зараз ворогом фактично постійно як логістичні об’єкти, як транспортування важливих вантажів — те, що вони не можуть собі дозволити іншим способом. Пам’ятаємо, що в них є складнощі з використання і славнозвісного Керченського мосту, й інших транспортно-логістичних маршрутів. Отже, цілком імовірно, що це був такий собі "різдвяний подарунок", повністю запакований», — сказала вона в етері телемаратону «Єдині новини».

До слова, в ніч проти 26 грудня тактична авіація Сил оборони України завдала удару по кораблю Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» поблизу Феодосії у Криму. Унаслідок атаки корабель знищили.

Ігнат зазначив, що українські військові філігранно організували цю операцію. У корабель влучили крилатими ракетами (на озброєнні в України є ракети Storm Shadow і Scalp).

У російському Міністерстві оборони визнали атаку на корабель «Новочеркаськ». Там заявили, що корабель зазнав пошкодження «в ході відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, війна з Росією
В тему

Останні матеріали