21 Листопада 2023
Новини

Електронні замість паперових: пенсійні посвідчення тепер доступні у застосунку Дія

Електронні замість паперових: пенсійні посвідчення тепер доступні у застосунку Дія

Взяти з собою, пред’явити за потреби та не загубити. Відтепер пенсіонери зможуть забути про необхідність носити з собою пенсійне посвідчення, бо в українців з’явилась можливість отримати документ в електронному вигляді.

У застосунку Дія будуть відображатись пенсійні посвідчення двох видів: за віком: для жінок – від 55 років, для чоловіків – від 60; спеціальне: видане через втрату годувальника або інвалідність.

Пенсійне, видане за віком, підтягнеться в застосунок автоматично, так само, як і цифровий паспорт. Для того, щоб користуватись спеціальним посвідченням, його необхідно додати в перелік документів самостійно, після цього оновити застосунок.

Пенсійне посвідчення має бути видане після 2014 року. Документи старого зразка у вигляді книжечки треба оновити на пластикову картку.

Для оформлення пенсійного посвідчення необхідно звернутися до територіального органу Пенсійного фонду України з документами, що підтверджують призначення особі пенсії, та іншими підтвердними документами.

Протягом 30 робочих днів ви зможете отримати електронне пенсійне посвідчення у вигляді платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням. Документ буде містити графічну та електронну інформацію про власника, ключі кваліфікованого електронного підпису.

Проект реалізовано за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України за підтримки UNDP та фінансування уряду Швеції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: пенсіонери
В тему

Останні матеріали