21 Листопада 2023
Новини

Як зробити сайти та мобільні застосунки вебдоступними: портал Дія.Освіта запустив спеціальний курс

Як зробити сайти та мобільні застосунки вебдоступними: портал Дія.Освіта запустив спеціальний курс

Доступність вебсайтів та застосунків у цифровій державі – невід’ємний етап технологічного розвитку. Все більше державних послуг можна отримати онлайн, тож вони мають бути доступними для усіх представників суспільства.

За даними ВООЗ, близько 300 мільйонів людей у світі мають порушення зору, і щорічно кількість незрячих зростає. В Україні слабкий зір займає 4 місце серед основних причин інвалідності дітей.

Україна за прикладом розвинутих країн світу адаптує життєвий простір і робить його безбар’єрним та доступним для людей із інвалідністю. Тепер черга і за інтернет-майданчиками та застосунками.

На порталі Дія.Освіта у відкритому доступі з’явився онлайн-серіал, де експерти детально розповідають про основи вебдоступності. Наприклад, як адаптувати вебконтент і мультимедіа, управляти кольором, контрастом, спрощувати навігацію для користувачів клавіатури.

Користувачі, які пройдуть курс, навчаться писати легкі та прості для розуміння тексти та створювати зручні сайти, адаптовані для усіх користувачів, зокрема, людей з порушеннями зору, слуху чи когнітивними порушеннями.

Курс розроблений за підтримки UNDP та фінансування Швеції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: освіта
В тему