6 Листопада 2023
Новини

Ізраїль вперше збив балістичну ракету в космосі

Ізраїль вперше збив балістичну ракету в космосі
Ізраїльська система протиракетної оборони Arrow вперше збила ракету, випущену повстанцями-хуситами в Ємені, поза атмосферою Землі.

Про це пише Telegraph.

Видання каже, що це збиття ракети вважають «першим боєм у космосі». Для збиття озброєння Ізраїль використав свою систему протиракетної оборони Arrow.

Зазначається, що цю балістичну ракету випустили підтримувані Іраном хусити з території Ємену. Вона пролетіла майже тисячу миль (понад 1,6 тисячі км) над Аравійським півостровом і тримала курс на ізраїльське портове місто Ейлат.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявила, що системи військово-повітряних сил відстежували траєкторію ракети та перехопили її «у найбільш відповідний оперативний час і місці». 

Хусити оприлюднили кадри, які показують, що ракету нібито запустили під час атаки безпілотників та іншої зброї далекого радіусу дії, націленої на ізраїльські міста. Видання зазначає, що повстанці з Ємену запустили іранську ракету Qader — покращену версією Shahab-3, яка також є розробкою Ірану.

До слова, видання вказує, що ВПС Ізраїлю має на озброєнні кілька батарей системи протиракетної оборони Arrow-2. У Arrow використовується гіперзвуковий перехоплювач, що дозволяє вражати цілі в космічному просторі. 

Під час створення передбачалося, що американсько-ізраїльська розробка перевищить характеристики зенітної ракетної установки Patriot. 

Системи почали розробляти після атаки іракських ракет на Ізраїль під час першої війни у Перській затоці 1990-1991 років. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ізраїль
В тему

Останні матеріали