Сьогодні, 08:35
Новини

Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції у Лівані

Ізраїль офіційно оголосив про початок наземної операції у Лівані

Ізраїльські військові заявили, що розпочали обмежені, локалізовані та цілеспрямовані рейди проти угруповання «Хезболла» в прикордонні на півдні Лівану.

Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю, - пише hromadske.

Згідно з рішенням політичного керівництва, кілька годин тому війська розпочали цю операцію на основі точних розвідувальних даних, запевнив ЦАХАЛ. Військово-повітряні сили та артилерія підтримують сухопутні війська ударами по військових об’єктах на півдні Лівану.

Цілями є об’єкти та інфраструктура «Хезболли»,  що розташовані в селах поблизу кордону та становлять «безпосередню загрозу» для ізраїльських громад на півночі Ізраїлю. 

Там заявили, що армія діє за планом, розробленим Генеральним штабом і Північним командуванням, до цього бійці готувалися протягом останніх місяців. 

Операцію «Стріли півночі», яку Ізраїль розпочав ще з 23 вересня, продовжать відповідно до оцінки ситуації та паралельно з бойовими діями в Секторі Гази та на інших ділянках.

Першими про готовність Ізраїлю розпочати операцію на півдні Лівану написали ЗМІ з посиланням на американських посадовців, які казали, що Ізраїль попередив США. Водночас американський президент Джо Байден підтримував скасування операції та закликав до припинення вогню.

Нагадаємо, армія оборони Ізраїлю протягом останніх тижнів почала більш активні дії проти ліванської організації «Хезболла», хоч до цього увага Ізраїлю була зосереджена на бойовиках палестинської групи ХАМАС.

Зокрема, 17 вересня по всьому Лівану та в деяких районах Сирії майже одночасно вибухнули сотні кишенькових пейджерів у членів «Хезболли». Наступного дня у Лівані знову пролунали численні вибухи. Попередньо, це також були пристрої бездротового зв’язку — портативні радіоприймачі та рації угруповання «Хезболла».

Унаслідок серії цих вибухів загинули десятки людей, а тисячі — зазнали поранень. В атаках звинуватили Ізраїль, хоча країна спростувала свою причетність.

20 вересня ізраїльські військові заявили про авіаудар по Бейруту, внаслідок якого загинув керівник оперативного підрозділу угруповання «Хезболла» Ібрагім Акіл та кілька командирів елітного підрозділу «Сили аль-Хаджа Радвана».

Наприкінці вересня Ізраїль оголосив, що завдав масштабних ударів по об'єктах «Хезболли» в Лівані — на півдні Лівану, а також у глибині країни, в долині Бекаа. Унаслідок атаки загинули майже близько пів тисячі людей.

А 27 вересня Ізраїль заявив, що завдав удару по центральній штаб-квартирі ліванської «Хезболли», унаслідок чого загинув лідер угруповання Хасан Насралла.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ізраїль, війна
В тему