30 Жовтня 2023
Новини

Сутички в аеропорту Махачкали: що відомо

Сутички в аеропорту Махачкали: що відомо
В аеропорту Махачкали є постраждалі внаслідок сутички, коли натовп прийшов до летовища, щоб шукати євреїв у літаку, який прибув з Ізраїлю.

Так, МОЗ Дагестану повідомило, що 20 людей постраждали під час сутичок, половина з них була госпіталізована. Відомство зазначило, що постраждалі у стані середньої тяжкості та у важкому стані є як серед силовиків, так і серед цивільних.

А як пишуть російські Telegram-канали, серед постраждалих є 6 співробітників поліції. 

російський Telegram-канал Baza пише, що у Махачкалі ввечері 29 жовтня приземлився борт з Ізраїлю. Біля аеропорту зібрався натовп місцевих жителів, які вимагали вигнати євреїв із регіону.

Пізніше в мережі з’явилося відео, як натовп перевіряє паспорти в пасажирів у машинах, що виїжджають з аеропорту, у пошуках людей, які прилетіли з Ізраїлю. Згодом ці люди прорвалися до аеропорту та оточили літак. До летовища прибули й місцеві силовики.

У зв'язку з цими подіями аеропорт тимчасово закрили. У Міністерстві внутрішніх справ росії заявили, що відкрито справу за статтею про організацію масових заворушень, а всі учасники інциденту «будуть затримані та притягнуті до відповідальності».

На сутички відреагував і президент Володимир Зеленський. Він заявив, що це частина масово поширеної в росії культури ненависті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ізраїль, літак, росія
В тему