1 Листопада 2023
Новини

Бої за Авдіївку стали одними з найкривавіших

Бої за Авдіївку стали одними з найкривавіших

Для російської армії однією з «найдорожчих» у війні стала б итва за Авдіївку.

Українська артилерія та дрони ще на підступах до міста знищують колони російської бронетехніки та піхоту, йдеться у статті The New York Times, пише "Слово і Діло".

Майже через три тижні після початку наступу на Авдіївку російська армія не змогла зробити швидкий прорив. У результаті вона втратила сотні людей та понад 100 одиниць бронетехніки та танків. На головному напрямі атак росіяни просунулися ледь на милю, а в інших місцях лише на кілька сотень ярдів.

Як пише видання, українська армія також зазнає тяжких втрат: за словами одного солдата, з його підрозділу чисельністю понад 50 осіб залишилися неушкодженими після перших днів боїв лише 6.

Проте втрати росіян під Авдіївкою навіть більші, ніж у боях під Вугледаром.

«Максимум, що в нас було, це півдня тиші. Ця атака була найжорстокішою за всю війну», – сказав один із військових 109-ї бригади територіальної оборони.

Наразі українські війська продовжують блокувати для росіян використання основних автомагістралей та залізниць уздовж лінії фронту. Це надає Авдіївці стратегічну військову цінність: її захоплення відкине ЗСУ від Донецька та відкриє основні залізничні та автомобільні маршрути для російських військ у цьому районі.

Для окупантів місто має також політичну цінність: захоплення Авдіївки після стількох років опору стало б великим успіхом для путіна напередодні зими.

Українські військові розповіли, що росіяни слідували за передбачуваною схемою під час наступу на Авдіївку: розпочали бій за допомогою важкої артилерії та бомбардувань з повітря, а потім наступали колонами бронетехніки. Вони були добре підготовлені: вперед було відправлено обладнання для розмінування, щоб розчистити шлях, а ззаду групи бронетехніки, щоб висадити піхоту. Але ЗСУ помітили їхнє просування та зупинили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему