27 Жовтня 2023
Новини

Голова Тернопільської облради залишився без обов'язків

Голова Тернопільської облради залишився без обов'язків

Без обов'язків залишилися звільнений голова Тернопільської облради Михайло Головко, перший заступник керівника Тернопільської ОВА Ігор Дем'янчук та заступник голови Тернопільської ОВА Ігор Гайдук.

САП проситиме про повторне їх покладання або зміну запобіжного заходу. Клопотання про продовження строку дії обов'язків були повернуті прокурору САП рішеннями Вищого антикорупційного суду від 23 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Усі три клопотання повернули прокурору, оскільки вони не відповідають вимогам статті 184 КПК України. Як вказує слідчий суддя ВАКС Олег Ткаченко, до клопотань не додане підтвердження того, що підозрюваному надані копії клопотання та матеріалів про продовження строку дії обов'язків.

Таким чином, строк дії обов'язків усіх трьох підозрюваних сплив 25 жовтня, оскільки саме до цієї дати була продовжена їхня дія попередніми рішеннями суду.

Речниця антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк повідомила «Слово і діло, що наразі прокурором вирішується питання або про повторне накладення обов'язків або про зміну запобіжного заходу всім підозрюваним.

Раніше тернопільські ЗМІ повідомляли, що 26 жовтня Михайла Головка звільнили з посади голови Тернопільської облради рішенням 49 депутатів із 51 присутнього.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові Тернопільської облради Михайлу Головку, першому заступнику голови та заступнику голови Тернопільської ОВА Ігорю Дем'янчуку та Ігорю Гайдуку відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України. Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: тернопіль, суд, хабар
В тему