25 Жовтня 2023
Новини

На Харківщині судили чоловіка, який до смерті побив сусіда по укриттю

На Харківщині судили чоловіка, який до смерті побив сусіда по укриттю
Мешканець Ізюма, що на Харківщині, у нетверезому стані забив до смерті сусіда по укриттю, з яким вони разом ховалися від російських обстрілів.

Суд призначив 46-річному чоловікові 7 років позбавлення волі. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Прокурори довели, що 23 травня цього року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив умисне вбивство. Разом з іншими жителями Ізюма чоловік ховався від обстрілів окупантів у бомбосховищі. Там у нього виник конфлікт із 28-річним сусідом по укриттю.

Під час сварки зловмисник підібрав дерев’яну палицю та став бити нею чоловіка по голові й кінцівках. Загалом він завдав не менш як 11 ударів. Лікарі швидкої допомоги, які приїхали за викликом, констатували смерть потерпілого. Правоохоронці затримали зловмисника на місці події.

Слідство встановило, що для розв'язання суперечок чоловік застосував фізичну силу не вперше. Так, 11 березня цього року зловмисник прийшов у гості до свого знайомого. Вони разом сіли за стіл, на якому, зокрема, були алкогольні напої.

Згодом між господарем дому і гостем виникла сварка. Тоді зловмисник штовхнув друга, від чого той упав. Чоловік став бити потерпілого по голові, а той намагався захиститися від ударів, прикриваючись долонями. Однак зловмисник схопив шматок цегли, що лежала поруч із пічкою, і декілька разів ударив ним господаря будинку в районі голови, завдавши йому тілесних ушкоджень.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Суд визнав його винним в умисному вбивстві та нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості й призначив йому 7 років тюрми. Наразі засуджений ще може подати апеляцію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харків, війна з Росією, суд, вбивство
В тему

Останні матеріали