24 Жовтня 2023
Новини

В Україні зосередили понад 400 тисяч російських загарбників

В Україні зосередили понад 400 тисяч російських загарбників

Понад 400 тисяч солдатів на території України зосередила росія.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в етері телеканалу "Київ", цитує Радіо Свобода.

"Сил достатньо для окремих операцій на окремих ділянках фронту. І угрупування окупантів в Україні на тимчасово окупованих територіях, нагадуємо, це понад 400 тисяч російських військовослужбовців. І, звісно, це чимала кількість особового складу", - сказав Юсов.

За його словами, на території України перебуває велика кількість озброєння армії рф – "нову зброю розконсервують та постачають на фронт". Юсов зазначив, що в росії продовжується мобілізація, вона тривала протягом всього літа.

"Про повторення сценарію, який був у лютому 2022 року, не йдеться. Але на окремих ділянках – так, ворог і далі намагатиметься проводити окремі наступальні операції", – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, 21 вересня у Міноборони Британії відзначили, що після року мобілізації армія рф має труднощі через відсутність ротації. 3 жовтня глава Міноборони рф сергій шойгу заявив, що необхідності в додатковій мобілізації у росії немає, оскільки в армії нібито є необхідна кількість військовослужбовців для ведення війни проти України. 

За оцінкою розвідки Британії, росія уникатиме оголошення мобілізації до виборів президента. Представник ГУР, генерал-майор Вадим Скібіцький на початку жовтня повідомив, що в росії все готове для оголошення відкритої мобілізації, але найближчим часом її не буде.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією
В тему