16 Жовтня 2023
Новини

Імітував розстріл, щоб вибити інформацію: бойовик проведе за ґратами 15 років

Імітував розстріл, щоб вибити інформацію: бойовик проведе за ґратами 15 років
Ще один окупант, який причетний до масових катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини, отримав реальний термін ув'язнення.

Його затримали у результаті спецоперації на окупованих територіях. Про це повідомила Служба безпеки України.

Засудженим є колишній мешканець окупованої Жданівки на Донеччині, який ще у 2014 році добровільно приєднався до бойовиків на сході України. На початку повномасштабного вторгнення рф його «відрядили» воювати у складі російської армії.

Разом з російськими окупантами чоловік воював проти Сил оборони України і брав участь у захопленні лівобережної Херсонщини.

Також бойовик знущався з мирних жителів Херсонської області, зокрема намагався вибити з них «зізнання» у причетності до руху опору. Для цього він погрожував цивільним убивством. Слідчі задокументували факти, коли він прострілював ноги викраденим жителям області або стріляв поруч із головою потерпілих, імітуючи розстріл.

Співробітники СБУ та спецпризначенці ЗСУ затримали бойовика в результаті спецоперації у тимчасово окупованій частині регіону. Зловмисника вивели на підконтрольну територію України, щоб притягнути до відповідальності.

Суд визнав його винним за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України і призначив чоловікові 12 років ув’язнення. Раніше зловмисник був засуджений за державну зраду, тому суд, за сукупністю злочинів, призначив йому 15 років за ґратами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, херсон, сбу
В тему

Останні матеріали