30 Серпня 2023
Новини

Переказав кошти в Україну: окупанти залишили без змін вирок кримському татарину

Переказав кошти в Україну: окупанти залишили без змін вирок кримському татарину

Кримському татарину Аппазу Куртамету, якого звинуватили в нібито пожертвах учасникам добровольчих батальйонів України, Верховний суд Криму 29 серпня залишив вирок без змін.

Про це інформує ініціатива "Кримський процес".

Під час розгляду апеляційної скарги на вирок колегія окупаційного Верховного суду Криму визнала один із доказів, врахованих під час розгляду справи в суді першої інстанції, неприпустимим, проте не побачила підстав для скасування вироку чи перегляду строку покарання.

Нагадаємо, російські силовики затримали Куртамета 23 липня 2022 року на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, куди він прямував до родичів. Того ж дня зв?язок із ним зник. Про його місце перебування не було відомо до 8 жовтня. Наприкінці лютого цього року окупанти розпочали судилище.

У квітні 2023 року Підконтрольний рф "Київський райсуд Сімферополя" засудив Куртамета до 7 років позбавлення волі за нібито перерахування ним 500 гривень добровольчому батальйону "Крим".

За версією слідства, він переказав кошти представнику батальйону. За словами омбудсмана Дмитра Лубінця, хлопець позичив ці гроші знайомому в борг, який на той час вступив до добробуту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: крим, суд, війна з Росією, гроші
В тему

Останні матеріали