8 Серпня 2023
Новини

У білорусі для «вагнерівців» будують нове наметове містечко

У білорусі для «вагнерівців» будують нове наметове містечко

У білорусі розпочалося будівництво наметового містечка для "вагнерівців" біля аеродрому Зябровка для розміщення близько 1000 найманців.

Про це інформують у Центрі національного спротиву.

"За інформацією від підпілля, на кордоні з Україною, в населеному пункті Зябровка у республіці білорусь, будується новий табір для найманців ПВК "Вагнер." Надалі планується їх застосування для імітації підривної діяльності на кордоні з Чернігівською областю.

Водночас зберігається висока ймовірність застосування "Вагнеру" для імітації діяльності у рамках підтримки  інформаційної операції рф та рб по тиску на країни населення Європи.

Ціль такої кампанії полягає в тому, аби змусити країни Європи зменшувати підтримку України. Мовляв, "лиш би на нас не напали"", - йдеться в повідомленні.

У ЦНС зазначають, що на первинному етапі в рамках такої інформаційної операції відбувається імітація розгортання таборів ПВК "Вагнер" та вкиду в інформаційне поле наративів, що найманці готові йти на ЄС.

Нагадаємо, у Державній прикордонній службі зазначали, що білорусь використовує російських найманців "ПВК Вагнер" для нагнітання ситуації, їхня ж кількість і місцерозташування в рб наразі не становлять загрози для України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему