19 Липня 2023
Новини

Наслідки масованої атаки рф на Одещині

Наслідки масованої атаки рф на Одещині
У небі над Одещиною ЗСУ в ніч проти 19 липня збили 8 дронів типу Shahed-136.

Про це повідомив полковник Оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров.

Ракету Х-59 збили на підльоті до берега — вона впала в одному з кварталів Одеси, утворивши велику вирву. Вибуховою хвилею пошкоджено кілька будівель навколо. Троє цивільних отримали травми,

«Онікси» і Х-22 окупанти спрямували на портову та критичну інфраструктуру. росіяни влучили у зерновий і олійний термінал, пошкодили резервуари та обладнання для завантаження. Там зайнялася пожежа, всі служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила.

В Одеському районі є влучання у промисловий об'єкт, де постраждав цивільний співробітник та уражені два складських приміщення в різних локаціях — із тютюном і феєрверками. Вогнеборці ліквідують пожежу площею понад 3 тисячі квадратних метрів.

Відомо також, що під час знищення повітряних цілей вибуховою хвилею у житлових комплексах Одеси пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше 6 людей, серед яких 9-річний хлопчик, звернулися по медичну допомогу через отримані поранення уламками скла та інших предметів.

Як повідомив міський голова Одеси Геннадій Труханов, під час нічної атаки пошкодило Слобідське кладовище. Житлові будинки пошкодило у Київському та Пересипському районах міста. 

Він зазначив, що після отримання дозволу військових за всіма одеськими адресами виїдуть комунальники, аби допомогти прибрати, затягнути отвори плівкою та прийняти заявки на відновлення вікон і дверей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: одеса, війна з Росією
В тему

Останні матеріали