9 Травня 2024
Новини

Зеленський припустив, коли Україна зупинить наступ росіян на сході

Зеленський припустив, коли Україна зупинить наступ росіян на сході

Україна зможе зупинити наступ російських військ на східному фронті, на думку Володимира Зеленського, коли отримає нові партії зброї від партнерів.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президенткою Європарламенту Робертою Мецолою, - пише hromadske.

«У разі збільшення постачання зброї ми зможемо зупинити їх на сході. Там зараз у них ініціатива. Це не секрет. Нам потрібно їх зупинити і забрати ініціативу у свої руки», — заявив Зеленський.

Це, за його словами, можливо, за наявності нових укомплектованих бригад, які замінять ті, які мають піти на ротацію. Глава держави зазначає, що тривалість від ухвалення рішень про будь-яку іноземну допомогу до безпосереднього її отримання на фронті в Україні вимірюється «не в кілометрах, а в тижнях і місяцях».

Зеленський також сказав, що в росіян «не все так добре, як вони вважали», хоч на всіх напрямках рф посилює свої військові угруповання.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив про «суттєве» загострення на східному фронті. За його словами, там росіяни збільшили кількість наступальних дій із застосуванням бронетехніки.

Посилення наступальних дій, на думку Сирського, пов'язане з президентськими виборами, які нещодавно відбулися у рф. росіянам також сприяє суха погода, яка зробила місцевість доступною для танків.

Напрямком головного удару російських військ на сході України Сирський назвав Покровський та Курахівський напрямки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський, Україна
В тему