9 Травня 2024
Новини

Зеленський звільнив Залужного з військової служби

Зеленський звільнив Залужного з військової служби

Колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного Володимир Зеленський звільнив з військової служби за станом здоров'я.

Про це йдеться в указі президента, опублікованому на сайті Офісу президента.

Залужного відправили у відставку за станом здоров‘я, зберігши йому право носити військову форму одягу. Раніше він отримав відповідний висновок ВЛК. 

Ще раніше українські ЗМІ повідомляли, що Залужного визнали непридатним для служби в армії ще до схвалення його кандидатури на посаду посла у Великій Британії. Так, видання «Дзеркало тижня» писало, що після звільнення з посади рішенням президента Залужного вивели в розпорядження міністра оборони.

Очільник Міноборони Рустем Умєров не запропонував ексголовнокомандувачу ЗСУ «якоїсь значущої військової посади, адекватної рівню підготовки й досвіду Залужного», цього не зробив і Зеленський.

Нагадаємо, 7 березня, президент Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії. За словами Зеленського, робота у дипломатичному напрямку — ініціатива самого Залужного.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба пояснював, що Залужного обрали на посаду посла у Великій Британії, бо той має розуміння військового контексту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир зеленський, збройні сили україни, Україна
В тему