29 Червня 2023
Новини

Заарештували ще одного заступника голови Тернопільської ОВА

Заарештували ще одного заступника голови Тернопільської ОВА

Заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Гайдука, якого НАБУ і САП підозрюють разом із головою Тернопільської облради Михайлом Головком в одержанні неправомірної вигоди, Вищий антикорупційний суд узяв під варту.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. У САП не вказують прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться саме про Гайдука.

«28 червня 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави голові Тернопільської обласної ради та ще одному заступнику голови Тернопільської військової адміністрації, яких викрито на проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера. Строк дії запобіжного заходу – до 26 серпня», – інформує прокуратура.

У САП після ознайомлення з повним текстом рішення суду вирішать питання щодо оскарження розміру застави.

Нагадаємо, 26 червня НАБУ і САП затримали голову Тернопільської облради Михайла Головка, першого заступника голови та заступника голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука відповідно. За даними слідства, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати в цілому понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті у 2022 році.

Такі неправомірні дії чиновників вчинялись попри те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та всіляко допомагав силам оборони України. Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали «на гарячому» одразу після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, війна з Росією, хабар, арешт
В тему