0 0000
Новини

«Розумна» зебра запобігатиме ДТП

«Розумна» зебра запобігатиме ДТП

У Лондоні представили прототип «розумної зебри» для водіїв і пішоходів. Дорожнє покриття довжиною 22 метри за допомогою світлодіодів «малює» розмітку і попереджає учасників руху про потенційні небезпеки.

Технологія Smart Crossing автоматично забарвлює ділянку дороги в зелений колір, подаючи сигнал про початок руху. Крім того вона може розрізняти людей, велосипедистів та транспортні засоби, змінюючи розмітку для кожного з них.

Smart Crossing розробила страхова компанія Direct Line, підрахувавши, що у місті на пішохідних переходах щодня трапляється до 20 дорожньо-транспортних пригод. За допомогою комп'ютерного зору  «розумна зебра» бачить, що відбувається навколо, і оновлює дорожню розмітку без участі оператора.

Система адаптована до реалій нашого часу: вона застосовує яскраві кольори, щоб відвернути людей від смартфонів. Крім того вона висвітлює територію навколо пішоходів, ідентифікуючи їх, коли вони знаходяться в сліпій для водія зоні. Smart Crossing автоматично розширюється для великих груп (наприклад, для дітей, які йдуть в школу). Якщо хтось несподівано перетинає дорогу, система включає екстрений режим, фарбуючи розмітку в червоний.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему