11 Липня 2024
Новини

Винищувачі F-16 уже в дорозі до України

Винищувачі F-16 уже в дорозі до України

Обіцяні винищувачі F-16 уже на шляху до України та невдовзі захищатимуть наше небо.

Такі хороші новини України отримала з саміту НАТО. Щобільше, Нідерланди виділять додаткові кошти на закупівлю озброєння для F-16. Про це 24 Каналу розповів глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Поки у Вашингтоні відбувається ювілейний саміт НАТО стало відомо, що до України вже прямують літаки F-16. Про це повідомив і прем'єр Нідерландів, та держсекретар США Ентоні Блінкен.

"Є два принципові моменти у цьому питанні: ми обіцяли, що влітку 2024 року в українському небі битимуться F-16 – ця обіцянка виконана. Крім того, це лише перша хвиля. Насправді нам потрібно більше літаків, і ми вже працюємо на перспективу: над збільшенням кількості F-16, які передадуть Україні", – наголосив Дмитро Кулеба.

Також Київ наразі працює над отриманням інших західних літаків та отриманням МіГ-29, які все ще є на озброєнні у дружніх країн. Їх у перспективі також можуть надати нашій державі.

"Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "Ну ось, я все зробив – F-16 прилетіли, Patriot приїхали – можна розслабитись". У жодному разі. Щойно одне питання вирішується – ми уже починаємо працювати над наступним", – запевнив міністр.

Кулеба також відзначив, що під час майбутньої зустрічі президентів США та України планується вичерпна розмова, зокрема і щодо F-16 та ударів по території росії. Глава МЗС наголосив, що в України немає табу у спілкуванні з американськими партнерами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Світ, нато, авіація
В тему