Сьогодні, 11:25
Новини

Кулеба відвідає Китай

Кулеба відвідає Китай

На запрошення глави МЗС Китайської Народної Республіки Ван Ї міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба здійснить візит до Китаю.

Про це повідомили в МЗС України.

Візит українського міністра планують на 23-25 липня. Очікується, що під час зустрічей і переговорів сторони проведуть обмін думками щодо актуального стану та перспектив розвитку двосторонніх відносин.

Головною темою обговорень стане пошук шляхів припинення російської агресії та можливої ролі Китаю в досягненні сталого і справедливого миру, зазначає МЗС України.

У лютому Кулеба вже зустрічався з Ван Ї, щоб обговорити двосторонні відносини й торгівлю, та розповідав йому про Глобальний саміт миру у Швейцарії. Утім, Китай так і не був представлений на саміті. Натомість КНР просуває конкурентний мирний план щодо України.

Під час візиту прем’єра Угорщини Віктора Орбана до Китаю глава КНР Сі Цзіньпін казав про «швидке припинення вогню та політичне врегулювання» російсько-української війни, не зазначивши, чи передбачає це підтримку територіальної цілісності України.

Минулого року Кулеба також зустрівся зі спеціальним представником уряду Китаю Лі Хуеєм під час його візиту до України. Тоді міністр наголосив, що Україна «не сприймає жодних пропозицій, які б передбачали втрату її територій або заморожування конфлікту».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: китай, Україна, Політика, Світ
В тему