15 Червня 2023
Новини

Двох колаборантів з Херсонщини затримали СБУ й поліція

Двох колаборантів з Херсонщини затримали СБУ й поліція

Двох колаборантів, які намагалися уникнути правосуддя після співпраці з ворогом на Херсонщині, затримали Служба безпеки та Національна поліція.

Про це інформують пресслужби СБУ, Нацполу та Херсонської обласної прокуратури. Щоб "заховатися" від спецслужби, один із фігурантів навіть мобілізувався до лав Національної гвардії.

За даними слідства, колаборантами виявились двоє колишніх працівників меблевого комбінату у Херсоні. У період окупації міста вони добровільно пішли на роботу до створеної агресором тюрми. Там їх призначили "молодшими інспекторами" захопленої на той час "Північної виправної колонії №90".

У цій установі росіяни масово тримали викрадених місцевих жителів, насамперед учасників руху опору в регіоні. Завданням обох колаборантів було охороняти тюремні камери, в яких утримували потерпілих.

Під час звільнення Херсона зловмисники виїхали до сусіднього селища, де намагались переховуватись від правосуддя. Згодом один із фігурантів переїхав до батьків в місто Южноукраїнськ на Миколаївщину і звідти мобілізувався до однієї з військових частин НГУ. Він відповідав за охорону об’єкта критичної інфраструктури.

Інший чоловік вирішив відсидітись вдома і "заліг на дно".У ході обшуків за місцями проживання затриманих виявили "посвідчення" окупаційного органу рф і фінансові "відомості" про отримання "зарплати" в російських рублях.

Наразі обом фігурантам повідомили про підозру в колабораційній діяльності. Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою без права внесення застави.. Зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією, сбу
В тему