13 Червня 2023
Новини

Справу депутата Волинської облради ВАКС закрив через строки давності

Справу депутата Волинської облради ВАКС закрив через строки давності

Через строк давності справу за обвинуваченням депутата Волинської облради від партії «За майбутнє» Романа Микитюка у недостовірному декларування закрив Вищий антикорупційний суд.

Таке рішення 9 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання захисника про звільнення від кримінальної відповідальності (Романа Микитюка – ред.) та закриття кримінального провадження – задовольнити. (Романа Микитюка – ред.), який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст. 49 КК України, у зв'язку закінченням строків давності. Кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 52021000000000551 від 26.11.2021, - закрити на підставі п. 1 ч. 2 ст. 284 КПК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачувала депутата Волинської облради Романа Микитюка у недостовірному декларуванні. За версією обвинуваченням, депутат не вніс до декларації за 2020 рік відомості про належні йому на правах власності чотири транспортні засоби (один з яких був придбаний ним у 2020 році) та напівпричіп.

Крім того, депутат не вказав 2,5 млн грн доходу від продажу своїй доньці та її чоловіку квартири у Луцьку, дані про належні його дружині корпоративні права у фермерському господарстві на суму 1,9 млн грн, а також власні зобов'язання перед цим господарством у сумі 4 млн грн. Загальна сума незадекларованих відомостей становить близько 8,5 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції знайшло недостовірності в декларації депутата Волинської облради Романа Микитюка. Стосовно нього склали обґрунтований висновок і скерували до НАБУ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, Волинська обласна рада, Корупція
В тему

Останні матеріали