10 Червня 2023
Новини

Українські захисники просунулися на Бахмутському напрямку на відстань до 1,4 км

Українські захисники просунулися на Бахмутському напрямку на відстань до 1,4 км
На різних ділянках Бахмутського напрямку за останню добу Сили оборони України просунулися ще на відстань до 1,4 кілометра.

Про це зранку 10 червня в етері телемарафону повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, - пише hromadske. За його словами, ворог у районі Бахмута веде активну оборону, б’є по українських підрозділах. Зокрема, за добу росіяни стріляли ствольною і реактивною артилерією 330 разів, завдали 8 авіаударів.

Також відбулося 6 боїв, під час яких українці знищили 138 та поранили 236 окупантів, ще одного — взяли в полон. Крім того, Сили оборони знищили самохідну артилерійську установку «Гвоздика», три бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, безпілотник «Зала», 8 складів з боєприпасами та 7 авто, які підвозили боєприпаси та зброю.

Череватий каже, що ворог зараз намагається вибудовувати свою оборону, але водночас намагається здійснювати контратаки. 

«Проте всі ці спроби зазнали невдач. Ми знаємо їхні підрозділи, які заходять. Це мотострілецькі та повітряно-десантні підрозділи здебільшого. Знаємо їхній потенціал, знаємо командування, знаємо можливості і все це максимально використовуємо», — запевнив Череватий. Він додав, що головна мета для українських військ залишається незмінною — завдати максимальних втрат ворогу.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий 30 травня розповів, що сили ПВК «Вагнер» у Бахмуті міняють на мотострілецькі підрозділи та підрозділи повітряно-десантних військ росії.  Через ротацію суттєво зменшилися бої. Він запевнив, що українські військові «насипають» загарбникам у дорогу.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр увечері 31 травня заявила, що під контролем Сил оборони залишаються околиці Бахмута в південно-західній частині. Українські захисники контролюють вхід до міста. Вона розповіла, що наступальна активність ворога на Бахмутському напрямку зупинена, але окупанти збільшили кількість артилерійських обстрілів — вона співмірна із часами найважчих боїв за Бахмут. 1 червня командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що на Бахмутському напрямку змінено формат операції, тому зараз там спостерігається затишшя, але воно тимчасове.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему