0 0000
Новини

11 жовтня: кого привітати з днем ангела?

11 жовтня: кого привітати з днем ангела?

Цього дня відзначають іменини В’ячеслав,  Марк, Анна, Василь, Марія, Михайло, Олександр, Петро, Сергій, Тетяна, Федір.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

АННА (ГАННА)

Ім’я має давньоєврейське походження й означає "благодать"

У Анні з раннього дитинства проявляється її головна якість – доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, щенятами, пташками. Граючи зі своїми ляльками, поводиться з ними, як з молодшими дітьми. У більш старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутний стан.

Допоможе старенькій сусідці з покупками та клопотами в будинку. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Навколишні нерідко цим зловживають, але Анна не ображається.

ВАСИЛЬ

Ім’я походить від давньогрецького слова, яке означає "царський, царствений".

Василь у дитинстві дуже любить гратися зі звірятами й пташками, ніколи не скривдить беззахисну істоту. Вася – мазунчик бабусь і дідусів. Йому постійно необхідно перебувати в товаристві однолітків. Спілкування із друзями у Василя на першому місці.

В’ЯЧЕСЛАВ

Ім’я В’ячеслав походить від давньоруських слів «вяче», що означає «більше», і «слав», тобто «слава». Це ім’я слов’янське і перекладається як «більш славний», «найславетніший». Старовинна форма імені – Вечеслав, Вяцеслав. Аналогами імені В’ячеслав, вживаними в інших слов’янських мовах, є Венцеслав і Вацлав.

В’ячеслав дуже жадає слави. У нього сильне прагнення до лідерства, конкуренції. Але буває, що труднощі, які виникають у нього на шляху, змушують В’ячеслава відмовитися від задуманого і повністю скласти зброю, не брати жодної участі в подальшому. У таких випадках В’ячеслав може бути повністю морально подавлений і йому дуже важко буде встати знову на ноги, знайти силу і віру в себе. В’ячеслав може підтримувати хороші відносини з оточуючими і хотів би, щоб всі навколо були задоволені. Але от якщо він вирішив, що розриває будь-які відносини, то повернути добре ставлення буде дуже важко. В’ячеслав злопам’ятний, але не мстивий. Він просто перестане спілкуватися і підтримувати будь-які контакти. Бути керівником В’ячеславу важко. Хоч в ньому і є бажання бути лідером, але в ньому не так сильно розвинуте бажання бути першим. В’ячеслав дуже працьовитий. Але вважає за краще працювати лише над однією справою, не перемикаючись на друге, навіть якщо в першому виникла можливість зробити тривалу перерву. В’ячеслав любить поєднувати роботу з відпочинком за умови, що робота не напружена і не потребує багато зусиль. Йому подобається, щоб все було по справедливості, але ось відстоювати чиїсь справедливі претензії він не прагне. Просто відійде в сторону і буде дивитися, як все розвивається. При цьому завжди буде піклуватися за справедливість і чесні відносини. У сімейному житті В’ячеслав може виглядати тихонею, тому ваджливо в ньому розбудити його лідерське начало. Вийшовши заміж за одного чоловіка, з часом жінка може побачити в ньому зовсім іншу людину. В’ячеслав любить дітей, може довго з ними грати в різні настільні ігри, але ось рухливі ігри йому будуть не цікаві.

МАРІЯ

Ім’я має давньоєврейське походження. Існує кілька значень імені – гірка, улюблена, уперта.

Маша – добра, ніжна, спокійна дівчинка. У неї улюблене заняття – побути нянькою для маленьких дітей. Дуже вразлива, важко переживає навіть невелике зауваження на свою адресу. У той же час у її характері присутні твердість, достоїнство, здатність постояти за себе.

Дії її іноді носять імпульсивний характер. Відповідально ставиться до навчання в школі й завжди старанно виконує домашні обов’язки. Однолітки цінують її за працьовитість, здатність виявити співчуття.

МАРК

Марк має французьке коріння і походить від «marquis», що означає «маркіз».

У ранньому дитинстві особливо помітно те, що Марк егоцентричний. У міру дорослішання хлопчик починає маскувати цю рису за посмішкою, ввічливістю і готовністю до самопожертви. А в дитинстві Марк прагне до того, щоб члени його сім'ї займалися тільки ним одним. У школі хлопчик болісно ставиться до успіхів інших, хоча і намагається приховати свою заздрість. Ставши дорослим чоловіком, Марк залишається терпимим до тих, хто не заважає його інтересам і не суперечить йому. Це благотворно позначається на його кар'єрних успіхах. Марк проявляє інтерес до читання, в його будинку багато книг іноземних авторів, різних газет. Марк любить карткові ігри, але, програючи, злиться, може вести себе досить безцеремонно. Марк доволі скритний, навіть для найближчих людей він не відкривається повністю. У побуті Марк невибагливий, але в будинку він повинен відчувати себе господарем. Дітей Марк виховує у слухняності, часом жорстокий до них. Часто сперечається, доводить свою правоту, любить вести розмови з дружиною і тещею. До шлюбу Марк підходить обережно, намагається підібрати собі дружину, яка зможе стати йому не тільки подругою, але і бездоганною помічницею, готовою пожертвувати своїми інтересами заради планів чоловіка. Йому важливо, щоб майбутня дружина визнавала інтелектуальну перевагу чоловіка, неважливо, є воно насправді чи ні. Навряд чи Марк потерпить поруч з собою жінку з яскраво вираженою індивідуальністю, творчо обдаровану.

МИХАЙЛО

У перекладі означає "подібний до Бога". 

В основному, Михайло росте здоровою дитиною. Він привабливий, розумний, але в колективі відлюдний. На людях створює образ благополучної людини, а в душі страждає від самотності. Схильний замикатися в собі, зайво суб’єктивний. Необхідно з дитинства відволікати такого хлопчика від його думок. 

Михайло дисциплінований, цього вимагає і від інших. Ретельно підбирає розумних ітаінтелігентних друзів, яким відданий назавжди. Дуже чутливий до поразок і невдач, що травмуватимуть його гордість. Працює для досягнення мети, а не для радості несподіваних відкриттів. Михайлу подобається медицина, він може успішно займатися підприємництвом. Стосунки з оточуючими у Михайла складаються не відразу, він обережний, нерішучий. Уважно прислухається до внутрішнього голосу, володіє хорошою інтуїцією. Вміло приховує свою чутливість. Одна з основних його рис – висока моральність. При ньому краще не жартувати про норми моралі. У Михайла сильна воля, він повністю контролює свої почуття.

ОЛЕКСАНДР

Ім’я походить від грецьких слів, "алекс" – захисник і "андрос" – чоловік.

У дитячому віці Олександри нерідко хворіють, але якщо підлітками починають загартовуватися й займатися фізичними вправами, тоді з них виростають міцні й стійкі чоловіки. Олександри завзято домагаються своєї мети. Вони можуть стати на чолі колективу й уміло керувати ним, опираючись при цьому на найбільш здібниих людей, довіряючи їм найбільш складні справи. Мають репутацію справедливих людей.

ПЕТРО

Ім’я походить від давньогрецького слова "Петра", що означає "стрімча кам’яна брила".

Петро – допитливий хлопчик. З раннього віку він починає мучити батьків питаннями. Його цікавить усе: навіщо будують гнізда пташки, де вночі перебувають трамваї, як улаштований будильник. Маленький Петро музично обдарований, у нього може бути непоганий голос. Батькам було б непогано влаштувати сина в музичну школу.

Петро навчається легко й не завдає клопоту учителям. Замолоду часто займається колекціонуванням фотографій артистів і музичних записів співаків.

СЕРГІЙ

Ім’я Сергій має різні версії походження. За першою, найпоширенішою версією, ім’я Сергій походить від римського родового імені Sergius, яке є римським родовим іменем, походить від Сергія. Сергій – це древній римський рід, ведучий, що бере початок від троянців та означає «високий», «знатний».

Мало зустрінеш людей настільки ж товариських і відкритих світу, як Сергій. Він володіє глибиною почуттів і часом непередбачувано поводиться.

З Сергія може вийти непоганий креативщик – він легко висуває нові ідеї, в змозі самостійно реалізувати кожну з них. Можете бути впевнені, що всі, кого він приверне до процесу втілення, пройдуть з його боку ретельний відбір.

Сергію не властиво приховувати або намагатися інакше піднести всі грані свого характеру, тому і хороше, і погане в ньому завжди на виду.

Однак почуття Сергій намагається тримати в собі. Йому приємніше і легше діяти, ніж проявляти будь–які емоції. Здатність до участі і тактовність з’являється у цього чоловіка лише в солідному віці.

ТЕТЯНА

Ім’я за однією з версій має давньогрецьке походження й означає "упорядниця, засновниця".

Тетяна – емоційна дитина, уміє постояти за себе, практична й принципова. Але принципи її багато в чому залежать від настрою. Серед ровесників намагається бути лідером. Важко переносить одноманітність і тому прагне відвідувати спортивні секції, хореографічний гурток, курси рукоділля.

 

ФЕДІР

Ім’я має давньогрецьке походження й означає "Божий дарунок". Федір у дитинстві похмурий, мовчазний і впертий. Він не любить бути ініціатором дитячих ігор і перебуває іноді осторонь від однолітків. Батькам і вчителям буде особливо подобатися акуратність Федора.

Речі в нього завжди будуть у повному порядку, книги й ручки складені на столі, а з відірваним ґудзиком відразу ж прибіжить до матері чи й сам візьметься пришивати. Не любить давати списувати домашні завдання, які сам зробив. Акуратність і педантичність буде властива чоловікам із іменем Федір протягом усього дорослого життя.

 

Але не тільки іменинниками відзначився сьогоднішній день

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали