3 Червня 2024
Новини

Мінування Тиси: у ДПСУ спростували чутки

Мінування Тиси: у ДПСУ спростували чутки

Інформацію, яка шириться в мережі, про нібито мінування берегів прикордонної річки Тиси заперечив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Ці заяви він назвав ворожою інформаційно-психологічною операцією. Про це Демченко розповів в етері телемаратону «Єдині новини».

Він пояснив, що Україна посилює кордон із країнами Європейського Союзу та Молдовою, адже взяла на себе відповідальність не допускати незаконного перетину кордону. Однак це не передбачає мінування територій або інших дій, що загрожують життю людей, запевняє речник ДПСУ.

Натомість для запобігання незаконному перетину кордону Держприкордонслужба збільшила кількість нарядів, а також використовує відеокамери та безпілотники. Крім того, для запобігання цьому також працюють оперативні співробітники ДПСУ, які завчасно вишукують інформацію про підготовку таких спроб.

Зазначимо, українські чоловіки регулярно намагаються незаконно перетнути кордон, щоб уникнути мобілізації. З перших місяців заборони на перетин розвинувся широкий «ринок послуг» із пропозицією виїхати. «Клієнтам» пропонують пройти через пропускні пункти з фальшивими документами, іти лісами, горами, чи плисти річкою, по якій проходить лінія кордону.

Загалом із початку повномасштабної війни 34 людини загинули у Тисі під час намагань перетнути українсько-румунський кордон.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: закарпаття, прикордонники
В тему