15 Травня 2023
Новини

Ракетний удар по Тернополі: згорів склад з гуманітарною допомогою

Ракетний удар по Тернополі: згорів склад з гуманітарною допомогою

У Тернополі через ракетний удар окупантів 13 травня згорів склад благодійного фонду «Світло Реформації», де була гумдопомога.

Про це повідомив керівник благодійного фонду Іван Гонтар у Facebook.

Він зазначив, що через російський ракетний обстріл склад повністю зруйнований. Серед іншого, склад служив хабом для міжцерковної діяльності на Тернопільщині.

«Тисячі тонн допомоги пройшло через це приміщення, сотні тисяч людей отримали підтримку і надію через можливість користуватися цим приміщенням... Все згоріло. Бог чудом зберіг двох водіїв, які ночували біля нашого складу та були у декількох метрах від прильоту ракети!» — йдеться у його повідомленні. 

Нагадаємо, ввечері 13 травня в більшості областей України оголосили повітряну тривогу. За попередніми даними голови Тернопільської облради Михайла Головка, у Тернополі був приліт у промзону. Мер Тернополя Сергій Надал повідомив, що в місті сталося займання нежитлової будівлі. На місце прибули рятувальники та пожежники.

Згодом очільник ОВА Володимир Труш розповів, що вже відомо про двох травмованих цивільних. Попередньо, у них осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарняних закладах. За даними Труша, є влучання у складські приміщення, які належать комерційним підприємствам та релігійній організації. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, тернопіль
В тему

Останні матеріали