18 Квітня 2023
Новини

У Бахмуті окупанти мають нову тактику

У Бахмуті окупанти мають нову тактику

Прикордонники у Бахмуті відзначають, що серед сил ворога стало менше ув'язнених і більше професійних військових; тривають напружені вуличні бої в центрі міста.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

"Битва за Бахмут триває вже майже десять місяців. Попри значні втрати, російські сили продовжують штурмувати населений пункт, повільно просуваючись вперед.

Протистояння перемістилось в центральну частину міста.

Бої в щільній міській забудові точаться на мінімальних дистанціях. Подекуди окупантів та українських військових розділяють лічені метри, що вкрай ускладнює оборону", - інформують прикордонники.

Як пояснюють бійці ДПСУ, противник використовує тактику, коли висувається група (від 5 до 10 людей), розвідує ситуацію, відкривають вогонь, щоб викликати вогневу відповідь Сил оборони і вирахувати позицію. росіяни використувують багато дронів для аеророзвідки. Ворог може три дні підкрадатися, вести хаотичний вогонь, провокувати, коли виявляють вогневу точку, штурмова група намагається взяти позицію Сил оборони в оточнення.

Прикордонники наголошують: жодних ознак "снарядного голоду", про який раніше заявляли ПВК "Вагнер", у Бахмуті не помічають. Натомість відзначають зміни серед особового складу ворога (професійні військові, а не "зеки").

В сюжеті, оприлюдненому нині, зафіксовано, як військовослужбовці ДПСУ ведуть вуличні бої, полюють за ворожою авіацією, "вітають" російських військових з останнім снігом та рятують побратимів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: донецьк, війна з Росією
В тему