4 Квітня 2023
Новини

Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Фінляндія офіційно стала членом НАТО

Документ про вступ Фінляндії до Північноатлантичного альянсу підписав міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто.

Церемонія відбулася перед камерами в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Хаавісто назвав цей момент історичним. За його словами, приблизно в цей же час Туреччина передає держсекретарю США рішення про ратифікацію членства Фінляндії.

Ці кроки знімають останні бюрократичні перешкоди на шляху Фінляндії до НАТО і дозволять генеральному секретарю Єнсу Столтенбергу офіційно запросити Фінляндію приєднатися до Альянсу. Очікують, що він це зробить незабаром.

Фінляндія стала 31-м членом НАТО після того, як передала ратифікаційні грамоти до Вашингтона, де розташований депозитарій Альянсу. Цим кроком завершилася офіційна процедура вступу.

Після цього синьо-білий прапор країни піднімуть поруч із прапорами союзників. Він майорітиме між прапорами Естонії та Франції. Офіційна церемонія вступу Фінляндії в НАТО розпочнеться о 16:30 за київським часом.

Фінляндія стане 31-м членом Північноатлантичного альянсу 4 квітня після рекордно швидкого завершення процесу ратифікації вступу до оборонного союзу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: нато, Світ
В тему