6 Березня 2023
Новини

Що Резніков розповів про новий порядок виплат військовим

Що Резніков розповів про новий порядок виплат військовим

Глава Міноборони Олексій Резніков розповів, чи можуть знову скоротити виплати певним категоріям військових, а також пояснив, чому раніше держава запровадила новий порядок виплат для бійців ЗСУ. 

Свій коментар на цю тему Резніков дав в інтерв'ю Liga.net, - пише Слово і Діло.

Зокрема, у нього запитали: Запрацював новий порядок виплат військовим – і його серйозно критикують, зокрема, бійці. Ви це пояснювали економічною необхідністю: затягти паски. Скільки держава планує заощадити?

«Заощадження – це другий фактор. Головний – це справедливість. Ми отримували сигнали саме від бійців про те, що хлопці, які реально на "нулі" і ризикують, отримують 100 000 грн. А сили забезпечення, які за 20-30-40 км не ризикують так своїм життям, але теж отримують 100 000. Це несправедливо. Паралельно є військовослужбовці, в яких немає навіть БРки (бойового розпорядження. – ред.).», - сказав він.

За його словами, наприклад, це ТРО «Буковель» або «ужгородський котел».

«Військові питають, чому вони отримують 30 000 грн плюс грошове забезпечення? Практика застосування показала, що потрібна модернізація. Ти хочеш отримати більше грошей, в тебе є мотивація – будь ласка, можеш рапорт подати. Навіть якщо ти не на «нулі» – тебе переведуть на лінію зіткнення. Ти вважаєш, що потребуєш ротації та відпочинку, але можеш виконувати менш ризиковане бойове завдання, – отримуй 30 000 грн плюс грошове забезпечення. Якщо ні – просто грошове забезпечення. А вже далі йде «заощадження» за різними факторами. Це близько 100 млрд грн», – пояснив Резніков.

Глава Міноборони нагадав, що війна ще продовжується.

«Не забувайте, що в нас є втрати. Родинам загиблих ми маємо заплатити по 15 млн грн. Пораненим теж. Це серйозне навантаження на бюджет, маємо бути до цього готовими. Оте «заощадження» – це ресурс, який дозволяє нам забезпечити живу тканину сектору безпеки. ЗСУ – найбільший роботодавець в країні. Роботодавець має розуміти свій ресурс. Ми ж не заробляємо, а тільки витрачаємо», – зазначив він.

Також у Резнікова запитали: Чи є ймовірність, що у майбутньому влада знову буде змушена ще скоротити розмір грошового забезпечення ЗСУ? У тому числі для тих, хто на передовій, на нулі?

«Я переконаний, що ті, хто на передовій і виконують бойове завдання, точно ніяк не постраждають. Що стосується решти...Я не хочу на припущеннях щось будувати. Але ми проговорювали з президентом і прем’єром, що маємо забезпечити стале і стабільне фінансування сил безпеки та оборони», – підсумував міністр.

Нагадаємо, з 1 лютого 2023 року змінився порядок нарахування виплат військовим. У березні у Раді пройшов реєстрацію законопроект, яким хочуть повернути доплати військовим.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, міністерство оборони
В тему