6 Березня 2023
Новини

Директором НАБУ призначили Кривоноса

Директором НАБУ призначили Кривоноса

Призначити директором НАБУ Семена Кривоноса уряду пропонує прем'єр міністр Денис Шмигаль.

Про це йшлося на позачерговому засіданні уряду, - пише УП.

6 березня Кабмін зібрався позачергово для розгляду лише одного питання - призначення директора НАБУ. Шмигаль рекомендував призначити Кривоноса – уряд підтримав. Прем'єр закликав Кривоноса призначити заступниками 2 його конкурентів, які вийшли у фінал конкурсу. 

Раніше у розслідуванні "Схем" Кривоноса – пов'язували із чинним заступником голови ОП Олексієм Кулебою. Коли Кулеба працював у КМДА, дружина Кривоноса – працювала разом з ним. Кривонос зазначив, що знає Кулебу 8 років, але його нічого не пов’язує з ним професійно.

Кривонос – голова Державної інспекції архітектури та містобудування України – інституції, яка, зокрема, видає ліцензії на будівництво.

У нього є історія, пов’язана з хабарем, яку розслідувала СБУ.

Так, у 2014 році голова однієї з сільрад Обухівського району Київщини, начебто вступивши у злочинну змову, в тому числі, з керівником реєстраційної служби місцевого управління юстиції (Кривоносом - ред.), вимагав неправомірну вигоду за виділення земельної ділянки – у розмірі 120 тисяч доларів.

Сам Кривонос пояснював, що версія слідства не підтвердилась, а в Офісі генпрокурора інформували, що справу закрили за відсутністю факту злочину. У 2016 році Кривонос уже перемагав у конкурсі на директора Одеського територіального управління НАБУ, але відмовився обіймати цю посаду. 

На той час журналіст Дмитро Гнап готував публікацію про невнесення у декларацію Кривоноса квартири – вартістю, неспівмірною його тодішньому заробітку, та про початок розслідування щодо можливого хабарництва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: набу
В тему