3 Березня 2023
Новини

У білорусі російський винищувавч злетів без радіолокаційника: влада казала, що з літаком «все добре»

У білорусі російський винищувавч злетів без радіолокаційника: влада казала, що з літаком «все добре»
Фото ілюстративне

Хоч влада білорусі й стверджувала, що з радіолокаційником "все добре", російський винищувач МіГ-31К піднявся у повітря без літака далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У.

Про це пише моніторингова група Білоруські Гаюн.

"З аеродрому Мачулищі МіГ-31К ПКС рф злетів о 09:00 і приземлився назад об 11:01. Разом із ним злітав винищувач супроводу з аеродрому Барановичі. Однак у зв'язку з відсутністю в небі над білоруссю ДРЛО А-50У, ймовірність запуску гіперзвукових аеробалістичних ракет "Кинджал" з МіГ-31К ПКС рф дещо знизилася", - йдеться в повідомленні.

Як нагадує моніторингова група, А-50У відповідає за "сканування" півночі України, що дозволяє виявляти роботу українських систем протиповітряної оборони та авіацію в повітрі, для подальшого запуску ракет з МіГ-31К, оминаючи ППО.  

Нагадаємо, 26 лютого вдень стало відомо, що на військовому аеродромі "Мачулищі" в білорусі вранці лунали вибухи. З'явилася інформація, що був пошкоджений російський військовий літак А-50. Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. 

Пізніше ЗМІ опублікували супутникові фото літака до інциденту і після. Журналісти, порівнявши супутникові фото, дійшли висновку, що на крилах літака з’явились чорні плями після інциденту. Водночас підтвердити пошкодження літака не вдалось, бо плями можуть бути лише візуальним ефектом, викликаним, наприклад, сніговим покривом на крилах.

Міноборони білорусі 1 березня опублікувало відео з нібито неушкодженим літаком А-50 в Мачулищах, який їздить по злітно-посадковій смузі у темну пору доби. Партизани, в свою чергу, оприлюднили відео з дрона, що безперешкодно сів на радіолокаційну станцію цього літака, попри заяви влади білорусі про охорону території аеродрому. 2 березня моніторингові групи повідомили, що російський радіолокаційний літак А-50У полетів із білорусі до рф для ремонту.

Адміністрація самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка спростувала цю заяву.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали